Ett år som företagare

Nu har ett år gått, eller ja ett ganska långt första år som startades redan i början på september 2011 när man gått omkring och funderat länge nog så tog jag steget och startade eget efter bl.a påtryckningar från bekanta och att man själv kände att företagarlusten föll på. Hur ska man då summera detta första år som företagare? 

Jag har haft ett bra första år där jag inte hade så stora uppstartskostnander eftersom min fotohobby blev till företag, även om jag till stor del i mitt företag skulle arbeta med artistiska stödtjänster, och ska man summera året så har ju så också blivit fallet där det procentuellt sett var ca 60% artistisk verksamhet och 40% fotograferande av alla dess slag. Kanske att man nu efter ett år skulle ta och inrikta sig på något speciellt i fotograferandets väg men det känns som det beslutet får komma längre fram. Ser man tillbaka så har jag fotat allt från bröllop, studio, produkter, evenemang, företag, porträtt m.m. Det har med andra ord varit ett kreativt första år där man utvecklats enormt mycket och jag är säker på att 2013 kommer gå i samma fotspår.

Nu i mellandagarna har det varit ett lugnare tempo från företagandet, himla skönt måste jag säga eftersom december var en fulltecknad månad från början till slut. Jag har nu också uppdaterat och lagt ut prislistan för 2013 där jag försökt få med så mycket som möjligt men samtidigt satt upp lite nya delar på allt det man fått förfrågan om under det gångna året.

Prislistan är en grund till alla jobb men inget är ju som sagt skrivet i sten utan vi tar fram en speciell offert för varje enskilt jobb. Prislistan är först och främst till för privatpersoner, företag däremot kan ringa eller maila mig för en offert.

Nu vill jag önska alla ett Gott Nytt År och vi hoppas på bra fart i företagandet år 2013!