Hur bokar vi dig som bröllopsfotograf?

Vill ni boka mig som bröllopsfotograf så skickar ni ett mail till info[a]mattiasblomqvist.se eller ringer 070-615 80 98, ni kan också skicka ett meddelande till mig via hemsidan under menyn "kontakt". När vi sedan kommit överens så skickas ett kontrakt till er E-postadress och en faktura med bokningsavgift (denna avgift dras sedan av på slutpriset), kontraktet skrivs enkelt under direkt i datorn, i din smartphone eller surfplatta. Kontraktet är en säkerhet för både er och mig. Kontraktet innehåller också viktiga punkter som kan vara bra att läsa igenom, tex vad som händer vid avbokning, sjukdom m.m. När väl bokningsavgiften är betald så är allt spikat för er stora dag.
OBS! Från 2017 års bröllopssäsong så gäller 25% på totalbeloppet i bokningsavgift.

Hur levereras bilderna?

Bilderna levereras digitalt via webbgalleriet i de mindre paketen (3, 5 & 8 timmar) men man kan alltid köpa till USB & box för en extra kostnad, se Övrigt i prislistan. I 12 timmarspaketet ingår alltid USB-minne i en snygg box. Enstaka bilder levereras annars digitalt via mail där man får en länk att ladda ner bilderna ifrån. De högupplösta bilderna som levereras är anpassade för att göra förstoringar upp till A4-A3 storlek. Har ni andra önskemål på förstoringar så är det bara ni kontaktar mig.

Fotograferar du oss före eller efter vigseln?

Det väljer ni helt själva, vanligtvis så tar man bilder efter vigsel när man kanske är som mest avslappnad.

Fotograferar du med blixt i kyrkan?

Väldigt sällan, detta ska då vara i extrema fall då det inte finns nog med befintligt ljus. Ibland används blixten för att lätta upp bilderna, blixtljuset blandar sig med det befintliga ljuset och skapar harmoni i bilden. I 9 av 10 fall så används inte blixt utan då förlitar man sig helt på kamerans grymma funktionalitet. 

Vad gör vi ifall det regnar på vår bröllopsdag?

Regn i små mängder går att hantera utomhus, om det däremot regnar på tok för mycket får man söka sig till en skyddad plats, kanske är det inomhus, under ett träd, under en bro eller liknande. Jag har alltid några snygga paraplyer i beredskap om himlen öppnar sig. Om bröllopet äger rum i Sunne med omnejd så kan man även bli fotograferad i min studio.

Kan vi träffa dig innan bröllopsdagen?

Absolut! Planering ingår i alla bröllopspaketen, antingen i Sunne där vi kan ta en fika och samtala i någon lugn atmosfär, annars tar vi det över telefon/Skype där vi går igenom lite idéer och funderingar innan den stora dagen så vi inte är helt okända för varandra när vi ses. Jag ringer alltid brudparen dagarna innan för att stämma av allt inför den stora dagen. Under detta möte kan man också kika på tidigare bilder jag tagit och känna på album m.m.

Vad är det som kostar vid en fotografering?

Många faktorer spelar in när du anlitar en fotograf, det är inte bara tiden för fotograferingen som kostar utan en stor del av arbetet äger rum före & efter själva fotograferingen. Innan en bröllopsfotografering ska det förberedas där man rekar platser, packning, restid och planering med brudpar i telefon eller om man träffas.
I skedet efter fotograferingen så börjar sorteringen av alla bilder, redigering samt skapa galleri för påsikt, när sedan det är klart så kommer man till leveransen då det ska kopieras/arkiveras filer, beställa ev. papperskopior m.m.

Hur lång tid tar det innan vi får se våra bilder?

Vanligtvis så brukar bilderna levereras inom 2-4 veckor. Med reservation för längre leveranstider under högsäsong.

Hur betalar vi?

Slutgiltig betalning skall ske innan högupplösta bilder levereras, fakturan skickas ut i samband med att en länk skickas där man kan se alla bilder med vattenstämpel över bilderna. När sedan fakturan är betald så kan man ladda ner bilderna från webbgalleriet. De som har USB-box i sitt paket eller köpt till extra så levereras boxen efter ca 3 månader beroende på säsong. (under högsäsong kan leveranstiderna vara något längre men det går att ladda ner samma bilder i galleriet ni fått). Beställer man sedan extra förstoringar så faktureras det separat. Vid bröllop tillämpas faktura men vid mindre sessioner så funkar det även med Swish.
Det går givetvis bra att delbetala bröllopsfotograferingen innan den äger rum, kontakta mig så ordnar vi ett bra upplägg.